ÇOCUK ODAKLI ÇALIŞAN KURUMLARIN KOORDİNASYONU 5. ÇALIŞTAYI BEYLİKOVA’DA YAPILDI

“Çocuk Odaklı Çalışan Kurumların Koordinasyonu Çalıştayı“nın beşincisi, 22-23 Kasım tarihlerinde Beylikova Çok Programlı Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Eskişehir Valiliği, Beylikova Kaymakamlığı, Beylikova Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen çalıştaya, Beylikova Kaymakamı Ahmet KAVANOZ, Beylikova Belediye Başkanı Özkan ALP, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. E. Çağrı DİNLEYİCİ, Kalkınma Atölyesi Üyesi Cemre YAŞKEÇELİ, Eski 25 Derneği Yöneticileri, Kurum Temsilcileri ile Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.
Çocuk İhmal Ve İstismarını Önleme Komisyonu Üyesi Canan ÇOMAK KARADAĞ’ın Proje tanıtımı ile başlayan çalıştay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi ÖZEN’in , Beylikova Belediye Başkanı Özkan ALP’in ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal TAŞDEMİR’in açılış konuşmalarıyla devam etti.
Eksi 25 Derneği Üyesi Aysun AÇILOĞLU, Çocuk İhmal ve İstismarı konusunda öğretmenlere verilecek hizmetiçi eğitimin önemini vurgularken 8.000 öğretmenin bu hizmetiçi eğitime katılmalarının amaçlandığını belirtti.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üyesi Prof. Dr. E. Çağrı DİNLEYİCİ, Çocukluk Çağı aşılarının önemini vurgularken aşı karşıtlığı yapanlara da eleştirilerde bulundu.
Kalkınma Atölyesi Üyesi Cemre YAŞKEÇELİ tarafından dünyada ve Türkiye’de Çocuk İşçiliği konusunda bilgi verdi.
Panellerin ardından eğitimcilerin ve çocuk odaklı çalışan kurum temsilcilerinin oluşturduğu iki farklı tartışma grubunda eğitimden sağlığa, altyapıdan okullaşmaya, spordan sosyal faaliyetlere kadar Beylikova’nın güçlü yanları, geliştirilebilir özellikleri ve öneriler iki gün boyunca tartışılarak rapor haline getirildi.
İkinci günün sonunda tartışma gruplarının raporları, tüm paydaş kurum temsilcilerine sunuldu. Raporların okunmasına müteakip Eksi 25 Derneği Başkanı Burak KARAKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal TAŞDEMİR, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder YURTTAŞ, Beylikova Belediye Başkanı Özkan ALP ve Beylikova Kaymakamı Ahmet KAVANOZ tarafından yapılan çalıştay değerlendirmesi ve kapanış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimiyle “Çocuk Odaklı Kurumların Koordinasyonu Beylikova Çalıştayı” sona erdi.